Булочки з гарбузом
Смачні булочки можна спекти зі стиглої гарбуза. Для цього необхідно всього лише гарне тісто замісити і врахувати всі нюанси приготування. Щоб випічка вийшла пишною, рекомендують використовувати дріжджі.
Інгредієнти для випікання булочок:
- пшеничне борошно (просеянная) – приблизно 2 склянки;
- свіжий гарбуз – 250 г;
- дистильована вода – 120 мл;
- свіжі дріжджі – 30 г;
- рослинне масло – достатньо 90 мл;
- цукор і сіль – по 1 ч. ложці.
Технологія приготування:
- Відразу починають робити тісто. Дріжджі попередньо розводять і добре проціджують. У сотейнику підігрівають воду (до 40 градусів), додають цукор, дріжджі, просіяне борошно, ретельно перемішують.
- Отриману масу вимішують, використовуючи кухонну дошку.
- Очищену від шкірки гарбуз миють, подрібнюють крупною соломкою на тертці.
- У тісто додають терті овочі, вимішують 25 хвилин, а потім відставляють для гарного бродіння приблизно на 2 години.
- З уже підготовленого тіста формують круглі булочки, уклавши їх на сухе деко, дають виробів настоятися, через 25 хвилин ставлять у розігріту духову шафу. Випічка при 200 градусах буде готова через 25 хвилин.
Гарячі булочки з гарбузом відразу не виймають, коли випічка злегка охолоне, сервірують її порційно, посипаючи зверху тертим сиром, солодкої пудрою або шоколадною крихтою з горішками. З будь-яким варіантом подачі буде смачно.
Примітка: за таким рецептом можна зробити випічку не тільки з апетитною гарбузом, але і з іншими корисними інгредієнтами, наприклад з морквою, буряком або капустою.