Тістечко маття з білим шоколадом
Маття гатосекора – популярний рецепт домашньої кухні в Японії. Він приводиться в книзі Маорі Мурота «Токіо, культові рецепти» в якій можна знайти безліч простих у приготуванні японських страв.
Інгредієнти:
- 200 г білого шоколаду
- 50 г несолоного вершкового масла
- 50 мл вершків
- 2 яйця (відокремити жовтки від білків)
- 30 г борошна
- 20 г порошку зеленого чаю
- 80 г цукру
- цукрова пудра для прикраси
Приготування:
- Розтопити шоколад і масло на водяній бані.
- Зняти суміш з водяної бані, додати свіжі вершки, жовтки і перемішати віночком.
- Змішати борошно і порошок маття і додати в суміш.
- Яєчні білки збити міксером. Всипати цукор і продовжувати збивати до густого стану. Додати в тісто.
- Вистелити форму пергаментним папером і викласти в неї тісто.
- Випікати в попередньо розігрітій до 160 ° духовці, накривши форму алюмінієвою фольгою, протягом 40 хвилин.
- Готову випічку посипати цукровою пудрою.
Для десертів використовують 100% маття, без додавання ароматизаторів. Справа в тому, що деякі маття містять цукор або сухе молоко. Такі продукти, призначені для приготування латте.
Інші статті