Шоколадний торт Їжа диявола
Один з варіантів популярного шоколадного торта, рецепт якого був винайдений в США на початку 20 століття. Бажано використовувати какао голландського виробництва. Воно обробляється лугом, щоб нейтралізувати кислотність, що дозволяє отримати темний колір готового продукту. Крім того, какао, виготовлений за голландською технологією, містить велику кількість жирів (близько 20% какао-масла), тоді як у натуральному какао-порошку, як правило, лише 10%.
Інгредієнти
Розм'якшене масло, цукор і какао-порошок
Для тіста:
- 500 г коричневого цукру
- 500 г універсальної борошна
- 125 г какао-порошку
- 5 г розпушувача
- 5 г харчової соди
- 2,5 г солі
- 55 г темного (розтопленого) шоколаду
- 125 мл ріпакової олії
- 2 яйця
- 180 мл молока
- 250 мл окропу
Для шоколадної глазурі:
- 60 мл вершків 35% жирності
- 55 г темного шоколаду
- 15 г вершкового масла
- 15 мл кукурудзяного сиропу
Приготування
- Добре змастити розм'якшеним маслом форму або сковороду (2,5 л). Посипати сумішшю цукру і какао.
- У мисці змішати сухі інгредієнти.
- В іншій мисці міксером збити розтоплений шоколад і масло.
- Додати яйця і збити до однорідної маси.
- Продовжуючи збивати на низькій швидкості по черзі додати молоко і суміш із сухих інгредієнтів.
- Поступово влити окріп і перемішати до однорідної маси.
- Тісто викласти у форму і випікати близько 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 ° духовці.
- Дати охолонути випічці приблизно 15 хвилин, вийняти з форми, перевернувши на решітку.
- У мисці шоколад залити гарячими вершками. Збити віночком. Додати масло, сироп і перемішати. Залишити на деякий час остигати, поки суміш трохи не загусне.
- Покрити глазур'ю охолов до кімнатної температури торт.
Інші статті