Шафран
Країна-виробник Афган
Маса продукту 0,5 г
Шафран одна з найдавніших спецій, її використовували ще 4000 років тому. Добувають цю пряність із альпійського крокусу і, оскільки це дуже трудомісткий процес, її вартість дуже висока. Щоб зібрати 1 кг шафрану, необхідно обробити приблизно 200000 квіток. А головна проблема полягає в тому, що квіти крокусу цвітуть усього лише 2-3 дні, і першого дня їх відкриття необхідно зібрати оранжево-червоні крихітки крокуса. У кожній квітці всього три такі рильця. Це все робиться вручну та відповідно займає багато часу. У цьому й полягає висока ціна на цю спецію.
Шафран має незвичайний гіркувато-пряний смак і незвичайний аромат. Його широко використовують у кулінарії та додають у різні страви. Він здатний не тільки надати смаку й аромату, але й гарного кольору страві. Його додають у тісто, бульйони, плов, десерти та напої. Він популярний у національних кухнях різних країн, але найбільше застосування він, звісно ж, знайшов на сході.
Шафран має цілу низку корисних властивостей. У разі постійного вживання він почиститиме кров і печінку, поліпшить самопочуття, омолодить шкіру та зміцнить серце. Також із шафрану готують настоянку для очей, оскільки з її допомогою можна уповільнити процес втрати зору в літньому віці.
Додавання цієї спеції до свого раціону дасть змогу знизити артеріальний тиск, поліпшить стан судин, допоможе у разі гіпертонії й атеросклерозу. Вживання шафрану як спеції допоможе зробити ваш організм стійкішим до стресів і зміцнити нервову систему.
Використовувати шафран необхідно в невеликій кількості, 0,5 г цієї пряності вистачить дуже надовго.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Шафран |
Упаковка | Скляна пляшка |
Вага | 0.5 г |
- Ціна: 130 ₴